Bakım Yağları | Faydaları ve Kullanımları

by - 7/05/2015

Merhaba
Saçların sağlıklı, bakımlı ve parlak olmasını hepimiz isteriz. Saçımızı düzleştiriyor zaman zaman maşayla presliyoruz. Bazen röfle bazende gölge saçlarımızı yakıyoruz. Yanan saçlar kırılıp küsebiliyor kırılan incecik saç tellerimiz dokunmayla bile elimizde kalabiliyor.  Hayran kaldığımız bakımlı, sağlıklı saçlara sahip olmak zor değil. Sizin için bikaç bakım yağları paylaşmak istedim. Kendimde bu yağları kullanırım. :)
Hadi bakalım bu yağlar nelermiş ^.^



Hindistan Cevizi Yağı :

Faydaları | Saçların daha çabuk uzamasında önemli bi rol oynayan nem, hindistancevizi yağıyla yeterli oranda sağlanabilir. Nemli saç, kırılmalara karşı daha dayanıklı olur ve hava kirliliği gibi çevresel faktörlerden daha az etkilenir. Saç uçlarında meydana gelen kırıklar saçların hızlı uzamasının önündeki en büyük engeldir, çünkü düzenli olarak alınması gerektiğinden her 4-5 haftada bir zorla uzanan saçların  2-3 santimini kaybedebiliriz.
Hindistan cevizi yağıyla güçlenen, nemlenen ve korunan saçlarda bu süreci 8-9 haftaya kadar çıkartabiliriz.








Kullanımı | Öncelikle saçlar şampuanlandıktan sonra ılık su ile durulanır. Duştan çıktıktan sonra fazla suyu havluyla saçlarımıza bastırarak almalıyız(fazla suyunu almazsak eğer hem saça işe yaramaz hemde sürdüğümüz yağ suyla karışıp heryerimize yayılabilir) geniş dişli bi tarak ile saçlarımızı tarayıp bir yemek kaşığı kadar hindistancevizi yağı avucumuzun içine alıp ellerimizi ovuşturarak yağın ellerimize iyice yayılmasını sağlamalıyız. Yağ miktarını saçımızın uzunluğuna göre arttırabilir yada azaltabiliriz. İlk önce parmak uçlarımızla saç derimize masaj yapıp kan dolaşımını arttırmalıyız 5-10 dakika masajdan sonra kalan yağı tüm saçımıza eşit miktarda sürün. Saçlarınızı bi havluyla sarın 1 saat bekledikten sonra temizlemek için saçınızı şampuanlayın ve sıcak olmayan suyla durulayın :))







 Isırgan Otu Yağı :


Faydaları  | Isırgan tohumu fazla miktar demir, C vitamini ve klorofil içeren bi bitkidir. Isırgan otuna dokunanlar bilir otuna çıplak elle dokunulduğunda yapraklarında bulunan asit el yakıcı özelliğe sahiptir. 
Saç dökülmesi biz kadınların ve erkeklerin ortak sorunudur. Sadece saç dökülmesi değil, cansız, püskül püskül olmuş saçlarını dert edenler, kepekli ve yağlı görüntüden rahatsız olanlar, yıpranmış saçlarıyla baş edemeyenler ısırgan tohumu yağını mutlaka kullanmalıdır. Saç derisine masaj yaparak kullanılabileceğiniz ısırgan tohumu yağı, dökülmeyi durdurur, saç tellerini kalınlaştırır ve saçlar gürleşir. Kepeklenmeye iyi gelir. 


Kullanımı |  Günde en fazla 2 defa bir çağ bardağı kadar suya 2-3 damla ısırgan otu yağı damlatılıp saç diplerine masaj yaparak kullanılır. 






Jojoba Yağı : 


Faydaları  | Jojoba yağı saç kırılmasını önler. Saça uygulanan jojoba yağı saçı daha canlı, yumuşak ve parlak bir görünüme kavuşturur. Bir yandan saçların uzamasına ve güçlenmesine yardımcı olur. Kepek oluşumunu engeller.





Kullanımı |  Kuru saç üzerine çok olmayacak şekilde bir miktar jojoba yağı sürülür. Saçın her yanına yayabilmek için büyük dişli bi tarak kullanılmalıdır. Saçda yarım saat bekletilip yıkanmalıdır. Eğer saça yağ sürüp bekletmek istemiyorsanız şampuan şişesinin içerisine ortalama 2 tatlı kaşığı kadar jojoba yağı ilave edip karıştırabilirsiniz. Bakım yapmasının yanı sıra ıslak yada kuru saça uygulanan jojoba yağının saç şekillendirici özelliğide vardır.








Menekşe Yağı : 


Faydaları :  Saçlarımız birçok sebepten hızla dökülmeye başlayabilir. Saç dökülme sebepleri, mevsim değişiklikleri, stres, kullanılan saç boyaları, bakımsız kalmaya bağlı kırılan, kopan saçlar gibi birçok sebebe bağlı olarak sürekli saç dökülmesinden şikayet ederiz. Menekşe yağı, saç dökülmesini önler, saçları onarmakta oldukça etkili bir saç bakım yöntemidir. 






Kullanımı :  Bir kasenin içerisine menekşe yağı, jojoba yağı, tatlı badem yağı ve iki yemek kaşığı kadar sirke dökerek karıştırın. Bu karışımı yeni yıkanmış saça diplerine parmak uçlarıyla masaj yaparak uygulayın ve havlu ile sarıp yarım saat kadar bekletin. Ardından şampuanlayıp (fazla şampuanlanmaması gerekli) bol su ile durulayın.














Zeytin Yağı :


Faydaları  | Zeytinyağı nemlendirici ve besleyici özelliği ile saç bakımında en kolay ve en etkili çözümler arasında yer alıyor. Saçlarımıza zeytinyağı kullanmaya başladıktan sonra saçlarımız daha yumuşak ve parlak olup hacimli görünür. 

Kullanımı | Yarım su bardağı zeytinyağını teflon tavaya alarak çok kısık ateşte ısıtın. Daha sonra kaseye aldığınız ılık yağı avuçlarınıza dökerek saç diplerinden uçlarına doğru sürün. Eğer saç derinizde kuruluk varsa, parmak uçlarınızla iyice yedirerek masaj yapabilirsiniz. Saçın her tutamına, özellikle uçlarına sürmelisiniz. Etrafa damlamaması için boynunuza büyükçe bir havlu sarabilirsiniz. Yağı sürdükten sonra saçları başın üzerinde toplayarak bone takabilirsiniz. Zeytinyağının saçları ve saç derisini yumuşatması için en az yarım saat kalması gerekiyor. Zeytinyağını saçlardan çıkarmak için ılık su kullanarak şampuanlamanız yeterli . Bu uygulamayı haftada iki kez yaparsanız 4 hafta sonra saçlarınızın daha yumuşak olduğunu ve daha az kırıldığını görebilirsiniz.



Sarımsak Yağı : 


Faydaları  | Sağlıklı saçlar için gerekli vitamin ve minerallerin alınamadığı zaman, saç derisinde ve saç köklerinde bakteriye bağlı sorunlar görülebilir. Sarımsak içeriğindeki kalsiyum ve vitaminlerle dökülmesini engellemek için kullanılabilir. 

Kullanımı |  Sarımsakyağı saç derisini besleyen ve kepeği önleyen önemli bir saç bakım yağıdır. Sarımsak yağı temiz saça kullanılırken mutlaka sabit bir yağ ile karıştırılmalıdır. Susam veya zeytinyağına birkaç damla sarımsak yağı damlatılarak kullanabilirsiniz. Bu işlem haftada birkaç kez uygulanmalı. Saç diplerine sarımsakyağı yedirilir ardından havlu ile sarılıp yarım saat bekletilir. Bu şekilde yarım saat bekledikten sonra yıkanır. 





Peki sizin kullandığınız bakım ürünleri , yağlar varmı ? 

You May Also Like

1 yorum

  1. Merhabaa :)
    Blogunu çok beğendim ve takibe aldım:)
    Ben de kendi bloguma beklerim ^-^
    sizleriizliyorum.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil