WOZAJ SAÇ TEBEŞİRİ

by - 5/16/2016

Saçını değişik renklere boyayıp zarar vermek istemeyenler için çok ideal ve pratik olan wozaj saç tebeşirinden bahsetmek istiyorum.
Kullanışı çok pratik olduğu gibi saç trendlerine uyarak saçınıza farklı renklerle hava vermeniz mümkün.

Kullanmadan önce üstümüzün kirlenmemesi için eski bir tşört yada havlu kullanmakta fayda var isterseniz elinizin kirlenmemesi içinde eldiven kullanabilirsiniz. Ben gerek duymadığım için eldiven kullanmıyorum zaten elinizi ilk yıkamada boyayı çıkartıyorsunuz.

ISLAKKEN SAÇ TEBEŞİRİNİ UYGULADIM
Tebeşiri kullanmadan önce saçımın hangi kısmına uygulamak istersem o yerden bir parça ayırıp hafif suyla ıslatıyorum.Saçımı ıslattıktan sonra tebeşirle saçımı boyuyorum. İster saçınızın uç kısımlarına istersenizde dip kısımlarına uygulayabilirsiniz. Ben sadece orta kısımlardan başlayıp uç kısımlara doğru sürüyorum. Saçınızı iyice boyadığınızdan emin olmakta fayda var.
Tebeşir saça geçene kadar boyuyorum. (Yukarıdan aşağı doğru sürerek uygulayın)
Sarı renkli saçlarda çok kalıcı olmasını istemezseniz saçınızı ıslatmadan da kullanabilirsiniz. Koyu renkli saçlarda tam tersine ıslatarak kullanılması gerekiyor.
DÜZLEŞTİRİCİ İLE KURUTTUĞUMDAKİ HALİ
Wozaj saç tebeşirini uygularken saçımı taramıyorum. Saç fırçası kullanılmasını önermediğinden dolayı. 
Boyayı sabitlemek için fön makinesi yada saç düzleştirici kullanıyorum. Extra dayanıklılık ve şekil vermek için saç spreyi kullanabilirsiniz. 
Açık renkli saçlarda daha kalıcı olduğunu söylemek istiyorum. Tebeşiri kullandıktan sonra su ve yağmurdan korunmalısınız tebeşir akabiliyor.

Saç tebeşirini temizlemek için saçınızı şampuan ile yıkayarak temizleyebilirsiniz. Bazen tek yıkamada çıksada benim gibi sarı saçlarda 2 yıkamada çıkıyor.
Vakit buldukça kullandığım ve memnun kaldığım bir ürün. Sürekli olmasada arada saçlarda değişik renkler hem dikkat çekiyor hemde saça farklı bir hava veriyor.

Sizde benim gibi saç boyamak istemiyorsanız saç tebeşirlerine bir göz atın derim.

You May Also Like

2 yorum

  1. Güzel durmuş gerçekten :) Ben de denemek istiyorum fakat saçlarım koyu renk bu kadar belli olur mu emin değilim. Birde saçlarım çok uzun üzerime bulaşır mı biraz tedirgin oluyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Koyu renklerde de belli olur fakat tebeşiri fazla yedirmek gerekiyor. Yazımda da belirttiğim gibi kullanmadan önce üzerine bir tşört giyersen sorun olmaz zaten düzleştirici ile sabitledikten sonra kıyafetine bulaşma gibi bi olanağı olmuyor. :)

      Sil